DE GEA BERPELUANG BESAR AKAN HIJRAH KE JUVENTUS!

DE GEA BERPELUANG BESAR AKAN HIJRAH KE JUVENTUS!

WinbetLiga – Kontrak kiper David de Gea dengan Manchester United akan berakhir pada penghujung musim 2018/19. Dikabarkan, David de Gea kini mempertimbangkan pilihan untuk bergabung dengan Juventus di masa depan.

David de Gea adalah pemain yang sangat penting untuk United. Di tengah prestasi buruk pertahanan United, penjaga gawang Sepanyol sering menjadi penyelamat. De Gea sentiasa muncul seperti yang diharapkan.

Walau bagaimanapun, kebersamaan David de Gea dengan United mungkin tidak kembali ke musim depan. Kerana, bekas penjaga gawang Atletico Madrid, mempunyai hasrat untuk berpindah dari United. Anda mahu berpindah ke kelab yang bersaing setiap musim untuk tikar.

Secara kebetulan, kontrak De Gea dengan United akan ditutup pada akhir musim. United mempunyai pilihan untuk meneruskan 12 bulan. Bagaimanapun, De Gea dipercayai tidak mengambil pilihan dan memilih untuk bergerak.

Hampir setiap pasaran perpindahan, nama David de Gea sentiasa dikhabarkan akan bergerak dari Old Trafford. Sentiasa, David de Gea diberitahu dia akan meninggalkan Manchester United untuk menemani Real Madrid.

Walau bagaimanapun, ini tidak akan terpakai pada masa depan yang terdekat. Kerana, Madrid baru saja membawa Thibaut Courtois dari Chelsea. Courtois dijangka bertahan menentang gol kelab Sepanyol.

BACA JUGA : MOURINHO MENGATAKAN : PAUL POGBA TIDAK UNTUK DI JUAL!

Dikutip dari The Sun, pilihan yang dipilih David de Gea adalah berpindah ke Juventus. Dia akan memindahkan status perpindahan untuk musim depan percuma. De Gea berminat dengan projek besar Juve yang kini dilatih.

Juventus pernah selesa dengan Gianluigi Buffon di bawah bar. Walau bagaimanapun, Buffon telah berpindah ke PSG pada permulaan musim ini. Nah, ada dua orang yang menggantikan penjaga gawang Buffon, Mattia Perrin dan Wojciech Szczesny.

Walaupun dia sudah mempunyai Szczesny dan Perin, Juventus masih dianggap tidak puas dengan kedudukan penjaga gol. De Gea, yang mempunyai 327 penampilan untuk United dalam semua perlawanan, dianggap nombor paling sesuai untuk menggantikan Buffon.

 

 

<>Sumber – WinbetLiga

BERITA BOLA | BERITA HARIAN BOLA | BERITA HARIAN BOLA TERKINI | KABAR BOLA TERPOPULER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *