MURINHO MENGATAKAN : PAUL POGBA BUKAN UNTUK DI JUAL

MURINHO MENGATAKAN : PAUL POGBA BUKAN UNTUK DI JUAL

MURINHO MENGATAKAN : PAUL POGBA BUKAN UNTUK DI JUAL

MURINHO MENGATAKAN : PAUL POGBA BUKAN UNTUK DI JUAL

Winbetliga – Manchester United telah mengambil langkah-langkah dari masa depan Paul Pogba. Pengurusan kelab yang dijuluki Red Devils telah meletakkan label yang tidak dijual untuk pemain tengah kebangsaan Perancis.

Sejak permulaan musim lalu, Pogba sering dilanda masalah yang tidak menyenangkan di Manchester United. Dia dikhabarkan mengalami masalah dengan pengurus Jose Mourinho yang sering mengkritiknya secara terbuka.

Kerana pertengkaran itu, Pogba dikhabarkan ingin meninggalkan Old Trafford di pasar pemindahan terdekat. Paris Saint-Germain dan Barcelona diisytiharkan bersedia untuk perkhidmatan pemain jika dia dijual.

Tetapi dilaporkan oleh The Daily Mail, Barcelona dan PSG n mungkin perlu menggigit jari-jari. Sebabnya, pengurusan United tidak akan melepaskan bekas pemain Juventus.

Menurut laporan itu, pengurusan MU terlebih dahulu mempertimbangkan menjual Pogba. Mereka berasa tidak bermaruah untuk menyanyi lagu dengan Mourinho yang bergilir merosakkan pasukan mereka untuk menjual pemainnya.

BACA JUGA : PREDIKSI ATLETICO MADRID VS REAL SOCIEDAD 28 OKTOBER 2018

MU dilaporkan telah memulakan gerila untuk mencari penderitaan Pogba. Walau bagaimanapun, mereka masih menghadapi masalah mencari pemain yang boleh memberikan persembahan seperti Pogba.

Pogba telah dikritik sejak dua musim lalu kerana sukar untuk melakukan konsisten di MU. Tetapi, dia menjadi salah satu pemain terbaik dari Red Devils dan perpaduan Jose Mourinho terus bermain walaupun ia merupakan masalah bertingkat.

Selain mencari sukar untuk mengetahui Pogba, sebab seterusnya mengapa MU enggan menjual Pogba disebabkan masalah komersil. Sejak Pogba datang ke Old Trafford pada 2016, dia boleh dikatakan ikon baru dari Red Devils.

Ini memberi kesan kepada pendapatan ekonomi Syaitan di sektor komersial. Jersey Pogba adalah salah satu baju MU paling laris di pasaran.

Di samping itu, tokoh Pogba dilaporkan mengundang banyak tawaran kerjasama di MU. Jadi pengurusan MU akan membuat wang besar jika mereka melepaskan Pogba.

Pogba masih memilih kontrak di MU sehingga 2021. The Red Devils dipanggil untuk mempertimbangkan melepaskan pemain jika ada kelab yang berani membida sekitar 200 juta pound untuk juara Piala Dunia 2018.

 

 

Berita Harian Bola | Berita Bola hari ini | Berita Bola Terupdated | Berita Bola Terpopuler | Kabar Bola Terlengkap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *